Jan Hrabánek 

Majitel

Nejsem řezník ani kuchař. Jsem jen chlapík, co má rád maso a vše kolem něj. Masíčko grilované, pečené, vařené nebo sušené, to je to, co mám rád. Prostě se to musí ochutnat a sníst! 

Jak to všechno začalo?

Celý příběh se píše někde v roce 2019, kdy jsem začal dělat sušené maso VysušTo. To byly dveře do světa masa, kulinářství a částečně do gastronomie . Trochu mi zahrálo na noty štěstí a od města jsem si pronajal prostory bývalé cukrářské výroby. To byla malinká výhoda, že prostory byly schváleny k potravinářské výrobě. Uf, teď už jen dostat povolení od veterinární správy a můžeme se pustit do potřebné rekonstrukce. Byl to celkem boj a trvalo to rok než jsme prostory dostali do provozuschopného stavu. I přes náročnou legislativu českých úřadů se to podařilo a 17. 3. 2022 se poprvé odemkly zámky dveří  Tak trochu jiného řeznictví. 

Proč tak trochu jiné? 

Často mi  lidé kladou otázku, proč tak trochu jiné? V čem je to jiné? Na to máme jednoduchou odpověď:

 Ve všem. Snažíme se dělat věci jinak. Nemusíme být přeci všichni stejní. 

Nebouráme!  Maso, které prodáváme je vakuově baleno zhruba po  kilových balíčcích v kuchyňské úpravě.  

V chladícím pultu nám tak maso neosychá a vakuováním prodloužíme jeho trvanlivost a kvalitu. U hovězího masa probíhá i proces zrání a maso je o to lepší.

Uzeniny si nevyrábíme, věříme v sílu mistrů okolních výrobců uzenin, kteří jsou svou uzeninou vyhlášení. 

Marinovaná masa si marinujeme sami. Směsi koření jsou míchány vyloženě pro nás, a každý steak je individuálně natendrovaný (zkřehčený), nakořeněný a vakuově zabalený. 

Masa ve skle, a jiné dobroty z naší dílny, si také vyrábíme sami. Na něco jsme přišli ve výrobě postupem času a něco máme z receptů od našich babiček a rodičů.  Jsou to výrobky, které vás určitě zaujmou a nenechají v klidu.  

No a samozřejmě VysušTo. Sušené maso, které má šťávu. Tak se přesvědč sám :)  https://www.vysusto.cz