

Jan Hrabánek
Majitel
Nejsem řezník ani kuchař. Jsem jen chlapík, co má rád maso a vše kolem něj. Masíčko grilované, pečené, vařené nebo sušené, to je to, co mám rád. Prostě se to musí ochutnat a sníst!
Jak to všechno začalo?
Celý příběh se píše někde v roce 2019, kdy jsem začal dělat sušené maso VysušTo. To byly dveře do světa masa, kulinářství a částečně do gastronomie . Trochu mi zahrálo na noty štěstí a od města jsem si pronajal prostory bývalé cukrářské výroby. To byla malinká výhoda, že prostory byly schváleny k potravinářské výrobě. Uf, teď už jen dostat povolení od veterinární správy a můžeme se pustit do potřebné rekonstrukce. Byl to celkem boj a trvalo to rok než jsme prostory dostali do provozuschopného stavu. I přes náročnou legislativu českých úřadů se to podařilo a 17. 3. 2022 se poprvé odemkly zámky dveří Tak trochu jiného řeznictví.
Proč tak trochu jiné?
Často mi lidé kladou otázku, proč tak trochu jiné? V čem je to jiné? Na to máme jednoduchou odpověď:
Ve všem. Snažíme se dělat věci jinak. Nemusíme být přeci všichni stejní.
Nebouráme! Maso, které prodáváme je vakuově baleno zhruba po kilových balíčcích v kuchyňské úpravě.
V chladícím pultu nám tak maso neosychá a vakuováním prodloužíme jeho trvanlivost a kvalitu. U hovězího masa probíhá i proces zrání a maso je o to lepší.
Uzeniny si nevyrábíme, věříme v sílu mistrů okolních výrobců uzenin, kteří jsou svou uzeninou vyhlášení.
Marinovaná masa si marinujeme sami. Směsi koření jsou míchány vyloženě pro nás, a každý steak je individuálně natendrovaný (zkřehčený), nakořeněný a vakuově zabalený.
Masa ve skle, a jiné dobroty z naší dílny, si také vyrábíme sami. Na něco jsme přišli ve výrobě postupem času a něco máme z receptů od našich babiček a rodičů. Jsou to výrobky, které vás určitě zaujmou a nenechají v klidu.
No a samozřejmě VysušTo. Sušené maso, které má šťávu. Tak se přesvědč sám :) https://www.vysusto.cz